Ideologia marxista

Ultimele comentarii

nu este rusinos sa spui ca ...

24/08/2015 @ 16:12:12
de catre tudor


TOT CE SCRIETI ESTE FRUMOS ,adevarul ...

24/08/2015 @ 16:04:14
de catre tudor


Calendar

Iulie 2017
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

rss Sindicalizare

Linkuri

  Aug112015

  20:07:02

  ROMANIA _ sluga prea plecata a U.E. si U.S.A. !


  In Conferinta de presa a presedintelui Romaniei din 18.05.2015, s-a confirmat, o data in plus, ca Romania este condamnata, in continuare, sa ramana sluga prea plecata a U.E.si a S.U.A. La intrebarea unui reporter privind pozitia Romaniei fata de planul Comisiei Europene in domeniul migratiei, raspunsul a fost sec, dar edificator:_"vom face ce va hatari Consiliul European din Iunie a.c." Adica, mai pe romaneste spus, vom face exact ce ce ni se cere, adica,
  vom aproba instituirea unui sistem de cote de refugiati, pe care statele europene membre, vor fi obligate sa-i gazduiasca in perioada ce urmeaza.
  Sintetic, ca raspuns la dramele populatiei din unele tari ale Orientului Mijlociu si Africii de Nord, in principal Siria, Libia, Tunisia, din care o mare parte incearca sa supravietuiasa prin emigrare in statele europene, Comisia Europeana a elaborat un mecanism provizoriu prin care statele comunitare vor prelua mai multe zeci de mii de refugiati,care asteapta azil in Europa,urmand sa se pregateasca un mecanism permanent de distribuire a imigrantilor.
  Cotele pentru redistribuirea imigrantilor extracomunitari, obligatorii pentru fiecare tara in parte, au fost stabilite, luandu-se in considerare cativa indicatori specifici ai statelor membre _ PIB-ul, populatia, rata somajului, numar de refugiati deja gazduiti. Se stie, deja, ca Marea Britanie, Irlanda si Danemarca nu sunt de acord cu aceasta abordare, iar Cehia s-a declarat impotriva unui sistem de cote obligatorii, apreciind ca acesta nu poate fi sustinut pe termen lung. Dupa ultimele informatii, nici Ungaria nu doreste imigranti in tara sa!
  Fata de aceasta situatie, P.S.R. se declara solidar cu popoarele carora, prin forta, S.U.A. si acolitii sai, au reusit sa le impuna asa zisele "regimuri democratice", provocandu-le imense pierderi umane si materiale si, in mod deosebit, creand o instabilitate politica fara precedent si fara sperante de solutionare inte-un termen rezonabil. P.S.R. condamna statele care au provocat aceasta situatie, considertandu-le pe acestea, state agresoare si unice vinovate pentru crearea cauzelor care au condus la distrugerea tarilor, a popoarelor lumii arabe, din care, locuitorii mai curajosi emigreaza spre Europa, riscandu-si viata pe valurile Marii Meditarane. Romania nu a fost, niciodata in istoria sa, un stat agresor, nici in acest caz nu poate fi considerata coautor al acestei crize umanitare si, in concesinta, nu poate fi obligata sa participe la rezolvarea acesteia. Prin urmare, P.S.R. considera ca statele care se fac vinovate de destabilizarea, pana la disolutie, a ordinii de drept in tarile Orientului Mijlociu si a Africii de Nord, au obligatia morala de a stabili si a sustine programe reale de redresare , solutia gazduirii unor imigranti fiind doar un paleativ pentru acestia, chiar o incurajare si a altora sa procedeze in acest mod, cu alte cuvinte, nerezolvand problemele marii majoritati ai populatiei respective.
  Astfel, Partidul Socialist Roman cere presedintelui Klaus Werner Johannis, precum si lui Dacian Ciolos, Primului Ministru al Romaniei, sa procedeze de asa maniera incat sa redea Romaniei statutul de stat liber si independent, sa adopte in relatiile cu partenerii europeni si transatlantici, o pozitie demna, sa participe la analize si discutii in cadrul organismelor internationale din care facem parte cu curaj, de pe pozitii egale cu partenerii si sa accepte numai propunerile care avantajeaza situatia prezenta si viitoare a Romaniei. Dar, este extrem de greu de obtinut acest lucru deoarece, lipseste verticalitatea celor care se situeaza la butoanele Romaniei, lipseste curajul si romanismul. In afara de consolidarea pozitiilor lor in a conduce aceasta tara, precum si a imbogatirii peste masura a celor care fac politicile Romaniei, nu se intrevede mai nimic la orizont, din pacate ! 

  LUCIA STANCIU,
  Partidul Socialist Roman

  Admin · 359 vizualizari · Scrieti un comentariu

  Link permanent catre articolul complet

  http://comunism.blogest.ro/Comunism-b1/ROMANIA-_-sluga-prea-plecata-a-UE-si-USA-b1-p27.htm

  Comentarii

  Acest articol nu are Comentariu momentan


  Scrieti un comentariu

  Statutul noilor comentarii: Publicat

  Url-ul dvs. va fi afisat.


  Va rugam introduceti codul continut de imagini


  Textul comentariului

  Optiuni
     (Salveaza numele, emailul si url-ul in cookies.)