Ideologia marxista

Ultimele comentarii

nu este rusinos sa spui ca ...

24/08/2015 @ 16:12:12
de catre tudor


TOT CE SCRIETI ESTE FRUMOS ,adevarul ...

24/08/2015 @ 16:04:14
de catre tudor


Calendar

Iulie 2017
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

rss Sindicalizare

Linkuri

  Iul172015

  13:39:33

  RELANSARE _ stanga romaneasca !


  Sustinem RELANSAREA STANGII ROMANESTI ADEVARATE !


  Romania trebuie sa fie o tara in care sa primeze socialul, nu trebuie sa fie la bunul plac al guvernantilor. Pentru ca Romania sa fie guvernata in realitate de principiul dreptatii sociale, trebuiesc respectate drepturile si libertatile sociale (civile) ale fiecaruia dintre noi, cetatenii acestei tari.
  Stanga are acum sansa de a spune raspicat adevarul si, de asemenea, are datoria de a face ca adevarul sa devina criteriul actiunii politice. Stanga romaneasca poate face jonctiunea, in mod rapid, cu Romania reala. Ea e chermata pentru salvarea a milioane de victime ale unor decizii nedrepte si total incompetente. Stanga romaneasca trebuie sa afirme necesitatea inconturnabila a echilibrului social si excluderii situatiilor de marginalizare. Promisiunea de progres economic  nu mai convinge azi aproape pe nimeni dintre cetatenii acestei tari, datorita cresterii spectaculoase a bogatiei si veniturilor unui numar infim de cetateni, in detrimentul covarsitoarei majoritati a populatiei.Astfel, s-a creat o prapastie intre cei bogati si foarte bogati, pe de o parte, si larga majoritate a celor cu venituri modeste si submodeste, de cealalta parte. Puterea de cumparare a acestei largi majoritati de cetateni, nu numai ca nu a crescut, insa ea a inregistrat scaderi grave in ceea ce privesc cheltuielile pentru sanatate si educatie, motiv pentru care, cei situati in partea stanga a esichierului politic romanesc, afirma ca doar cresterea economica bazata pe o ampla dinamica sociala, reprezinta calea dreapta pentru progresul celor multi. De asemenea, marea majoritate a celor pensionati beneficiaza de pensii cu mult prea mici, netinandu-se seama de faptul ca pensionarii nu cersesc nimic de la stat, ei, desi au contribuit din plin dea lungul anilor, acum constituind, pur si simplu, bataia de joc a actualului sistem de pensii. 
  In cadrul programului de guvernare a stangii, se afirma urmatoarele principii de actiune economica si sociala :
  _Numarul de locuri de munca din Romania poate fi marit prin punerea in valoare a teritoriului, dar si a formarii profesionale.
  _Orice persoana aflata in somaj poate fi integrata in randul populatiei active daca detine suficiente capacitati pentru aceasta si, evident, o orientare corecta a acestora.
  _Promovarea cu consecventa a noilor tehnologii trebuie sa creeze, in mod normal, mai multe locuri de munca decat suprima.
  _Abundenta produselor pe piata trebuie cautata sistematic, pentru ridicarea nivelului de trai.
  _Consider ca trebuie franata sau chiar anulata inflatia, fie prin controlul institutiilor statului, fie printr-o stimulare efectiva a concurentei, ori de cate ori cresterea preturilor nu e decat o renta a producatorilor si a distribuitorilor.
  _Productia trebuie sa preceada, in mod constant consumul si sa-l stimuleze. Este necesar ca investitiile creatoare sa devanseze nevoile.
  _Stanga afirma categoric prioritatea educatiei pentru a da o sansa reala modernizarii Romaniei. 
  _De asemenea, trebuie sa se sustina controlul riguros al costurilor ingrijirii sanatatii, in cazul in care acestea nu urmaresc realizarea corecta a actului medical propriu-zis, ci sporirea abuziva a profiturilor la toate nivelurile sistemului de sanatate. 

  Societatea romaneasca se confrunta, in ultimii ani, cu un fenomen de proliferare primejdioasa a incalcarii legalitatii si procedurilor democratice, precum si a tendintelor autoritariste ale puterii politice. De aceea e necesar ca STANGA ROMANEASCA sa se angajeze neconditionat in a restaura si a reafirma statul de drept, abuzurile trebuind stopate, in vederea apararii libertatii drepturilor fiecarui cetean.

  In incheiere, doresc sa va aduc la cunostinta ca ar fi de dorit sa nu se mai permita imixtiunea, prin etichetarea ca "partid de stanga" a unor organizari politice care nu au in comun nimic_sau aproape nimic_cu adevarata doctrina DE STANGA pe care partidul nostru o propaga. Acest fenomen, acela de a te considera de stanga, cand de fapt, masurile care sunt propuse in vederea ameliorarii situatiei, sunt apreciate ca facand parte din bagajul politico-doctrinar al celor din DREAPTA esichierului politic, este facut in detrimentul respectarii adevarului politic.  ILIE DOROFTEI,
  presedinte al O.J.Mures a
  PARTIDULUI COMUNIST ROMAN-XXI

  Admin · 255 vizualizari · Scrieti un comentariu

  Link permanent catre articolul complet

  http://comunism.blogest.ro/Comunism-b1/RELANSARE-_-stanga-romaneasca-b1-p26.htm

  Comentarii

  Acest articol nu are Comentariu momentan


  Scrieti un comentariu

  Statutul noilor comentarii: Publicat

  Url-ul dvs. va fi afisat.


  Va rugam introduceti codul continut de imagini


  Textul comentariului

  Optiuni
     (Salveaza numele, emailul si url-ul in cookies.)