Ideologia marxista
Sunt COMUNIST si nu regret !

Ultimele comentarii

nu este rusinos sa spui ca ...

24/08/2015 @ 16:12:12
de catre tudor


TOT CE SCRIETI ESTE FRUMOS ,adevarul ...

24/08/2015 @ 16:04:14
de catre tudor


Calendar

Ianuarie 2016
LunMarMierJocVinSamDum
 << <Sep 2017> >>
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

rss Sindicalizare

Linkuri

  Afisarea articolelor postate in: Februarie 2016

  Feb172016

  Cam cum ne priveste Europa pe noi, romanii, acum _ in preajma alegerilor din 2016 !

  O recenta statistca a fost facuta, la adresa Romaniei, de catre Uniunea Europeana. Concluziile, dupa parerea mea, nu sunt deloc magulitoare ! Dar, chiar deloc ! Asadar :

  _Romania e tara cu cel mai mic somaj oficial, insa, e tara in care 25% din familii declara ca detin un membru salariat, iar 50% de familii afirma ca nu detin nici un membru salariat !
  _in Romania exista o proportie de 40% a familiilor cu wc in curte, adica cu un grad de inapoiere accentuat, in timp ce, in Europa doar 2% mai detin un asemenea lucru ! Cu alte cuvinte, Romania constituie una dintre cele mai inapoiate tari din Europa !
  _Romania este, de departe, cea mai bisericoasa tara (locul 1 la numarul de biserici pe cap de locuitor), deci, una dintre cele mai indobitocite !
  _Romania e una dintre tarile care nu este de acord cu prostitutia, insa, e cea mai mare exportatoare de curve din Europa (bravos, natiune)!
  _suntem tara cu cel mai inalt grad de coruptie in plan European _ daca, spre exemplu, la Cutrea de Conturi se fac, anual, achizitii de 15 miliarde Euro, 6,2 miliarde se fura !
  _privitor la puterea de cumparare, tara noastra se situeaza la jumatatea puterii de cumparare a europeanului de nivel mediu,desi cetatenii romani isi petrec o mare parte din timp in mall-uri si hipermaket-uri _ o curiozitate !
  _la noi liceele functioneaza gratuit (cel putin, asa se spune), cu toate acestea, suntem tara cu cea mai ridicata rata a analfabetismului scolar _ 30% !
  _Romania este tara cu cel mai mare numar de absolventi ai universitatilor, cu toate acestea, in tara noastra, nici vorba de vreo universitate in TOP 500, iar in ce priveste angajarile in tarile europene, diplomele noastre nici nu sunt luate in seama, pur si simplu ! Iata nivelul educatiei romanesti !!
  _Romania este tara in care insatisfactia fata de clasa politica a ajuns la cote maxime, cu toate acestea, in tara noastra nu au avut loc nici un miting anti-coruptie in ultimii 26 de ani, populatia tarii facand dovada unei delasari, a unei nepasari nemaiantalnite !
  _reprezentam tara cu cel mai mic grad de absorbtie a banilor europeni, dar suntem cei care detinem cel mai mare procent de bani furati din fondurile europene !
  Ar mai fi multe de specificat, de buna seama, dar ma rezum deocamdata doar la acestea ! Sunt aspecte care ar trebui sa ne dea dea mult, chiar foarte mult de gandit !   

  Ei, sunteti satisfacuti de cifrele acestei statistici ? Cam asa suntem priviti noi, romanii, de catre Europa ! Stiu, nu este deloc o cinste sa ai asemenea rezultate, insa, ce credeti ca ar trebui facut in acest caz ?! Cei care sustin ca este necesar sa schimbam intreaga cloaca politica actuala, nu gresesc deloc ! Este necesar sa facem acest lucru, caci altfel, nu se poate vedea luminita de la capatul tunelului !

  Ilie Doroftei,
  Presedinte al O.J.Mures a
  PARTIDULUI COMUNIST ROMAN-XXI


  Admin · 262 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Feb082016

  INVATAMANTUL romanesc _ ALARMA !

  In invatamantul romanesc persista, de mai mult timp, starea de alarma ! Calitatea slaba a predarii materiilor in scoli, calitatea neeficienta a viziunii generale asupra acestei discipline care, in functie de cat de bine a administrata sau nu, asigura bunul mers al economiei unei tari, asigura bunul mers al vietii sociale, la modul general vorbind. Se stie si se simte, mai ales din partea celor putin mai in varsta, ca, in perioada de dinainte de lovitura de stat din '89, intr-un alt mod se vorbea de acest domeniu foarte important. Li se acordau o mai mare atentie unor discipline fara de care ar fi de neconceput evolutia in multe sfere de activitate din cadrul societatii. Astfel, referindu-ma la invatamantul din perioada de dinainte de "89, se stie ca un numar mai mic al locurilor disponibile in licee, dar si in facultatile din Romania, insemna si o calitate superioara in ceea ce consta predarea, dar si perceptia de catre cel care trebuie sa-si insuseasca cunostintele. In ziua de astazi, neexistand nici un cod de etica profesionala in domeniu, neexistand decat dorinta de innavutire, cadrele didactice elbereaza diplome la comanda, deci contra cost. In acest caz, interesul material este pe primul plan, iar, calitatea invatamantului are enorm de suferit. Atitudinea elevilor si studentilor fata de adevaratele valori umane si nationale este, in acest caz, total sau aproape total, negativista ! Se poate spune ca ne-am intors cu aproximativ 100 ani in urma, la aceasta stare de lucruri contribuind, in mare masura si faptul ca asistam la o reforma de fatada. Scoala a devenit azi un lux pentru unii copii din cadrul categoriilor defavorizate. S-au operat si se opereaza in continuare, abandonarea numarului de ore saptamanale la unele dintre materii, de exemplu_limba romana la elevii de clasa a V-a va avea in minus o ora, istoria este tratata ca o materie de rangul doi, limba latina se voieste a fi scoasa de la scoala generala etc., in locul acestora insa, facandu-si aparitia alte materii care, dupa parerea specialistilor in educatie, nu vor favoriza revitalizarea invatamantului in Romania. De asemenea, se poate afirma ca multitudinea de universitati particulare, multe dintre ele neridicandu-se la un nivel cat de cat acceptabil in ceea ce priveste calitatea invatamanului, unele dintre ele nefiind nici macar acreditate, au favorizat marea coruptie in sistemul educational, eliberand, asa cum am specificar anterior, diplome la cerere, chiar si in cazurile de obtinere a unor titluri de specializari postuniversitare _ diplome de masterat si doctorat.
  Intr-o alta ordine de idei, exista mari si foarte mari probleme la capitolul dotare, care este total insuficienta _ exista si o sumedenie de scoli fara autorizatie de functionare deci, pur si simplu, scoli absolut inutile, la care invata doar cativa elevi _ acestea fiind unele din caracteristicile sistemului nostru educational. Pe urma, o alta caracteristica a invatamantului nostru este aceea ca respectivele cadre didactice nu sunt remunerate la justa lor valoare,motiv pentru care acestea,pentru a-si putea intretine familia, recurg la a pleca din tara in vederea efectuarii unor munci care sunt situate cu mult sub nivelul lor de pregatire, ceea ce constituie o palma pe obrazul invatamantului romanesc.

  ILIE DOROFTEI,
  presedinte al C.J. Mures al
  PARTIDULUI COMUNIST ROMAN-XXI

  Admin · 315 vizualizari · Scrieti un comentariu