Ideologia marxista

Ultimele comentarii

nu este rusinos sa spui ca ...

24/08/2015 @ 16:12:12
de catre tudor


TOT CE SCRIETI ESTE FRUMOS ,adevarul ...

24/08/2015 @ 16:04:14
de catre tudor


Calendar

August 2017
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

rss Sindicalizare

Linkuri

  Sep262015

  21:36:08

  E buna, sau nu _ GLOBALIZAREA !?


  Iata o intrebare care cere, neaparat, un raspuns transant ! Este o intrebare care, daca i s-ar raspunde corect si fara partinire, poate pecetlui intreaga politica dusa de marii politicieni ai lumii contemporane ! Sa vedem ce viziune au anumiti analisti in sociologie, in legatura cu fenomenul in cauza. Astfel, globalizarea se refera, in conceptia unora, ca fiind ceva ce invinge obstacolele care s-au ivit de-a lungul istoriei intre state, adica, prin intermediul globalizarii s-ar efectua acel schimb transfrontalier al tehnologiei dinspre tarile cu un avansat nivel economic, spre tarile mai slab dezvoltate. Astfel, cercetatorii Franz Nuscheler si Dick Messner conchid ca globalizarea ar fi "cea mai mare schimbare economica si sociala de la Revolutia Industriala in coace ". Astfel, se poate deduce din cele aratate, ca respectivul fenomen este indeaproape inrudit (pana la confundare) cu piata libera si neo-liberalismul, cu alte cuvinte, putandu-se face o asociere intre termenul de globalizare si internationalizare. Deci, daca stam si ne gandim putin la ce ar putea insemna globalizarea si in alte domenii, am putea sa spunem ca, pe langa o economie la nivel global, s-ar putea vorbi si de o cultura la nivel global, de o noua  religie la nivel global si chiar si de o noua istorie, fireste, tot globala. Cu alte cuvinte, termenul GLOBAL a devenit numitorul comun al tuturor ideior, care idei ar trebui sa fie unite si folosite ca un tot unitar. Asa ar sta problema, evident in linii mari, cu globalizarea. E bine, e rau ?!?

  De cealalta parte a baricadei, prin analiza fenomenului folosind alti vectori, se ajunge la concluzia ca prin aceasta globalizare, pe care o putem numi si mondializare, pot creste inegalitatile, atat in plan intern, cat si extern. Apoi, se distruge acea coeziune sociala din cadrul unei natii, se saracesc valorile culturale, vor prolifera armamentul si crima internationala, altfel spus, va prolifera terorismul, iar in vederea stagnarii acestuia se vor utiliza represaliile militare si, de asemenea, se vor inmulti aplicarile de sanctiuni economice statelor ce finanteaza aceste grupuri teroriste. In continuare, se poate specifica faptul ca, in cazul globalizarii de care vorbim, se produce acea dezumanizare si barbarizare a indivizilor din cadrul societatii umane, adica o crestere a apatiei, a sentimentului de inutilitate si neparticipare la viata culturala si artistica a comunitatii, o devalorizare a scolii, avand in vedere ca valorile fundamentale pe care se pune accent vor fi cu totul altele decat cele de pana acum si anume, se va pune un accent nemaiantalnit pe acumularea de bunuri materiale , bani si avere ! O data globalizarea instaurata, cetatenii nu mai sunt tratati ca avand sanse egale, se adancesc diferentele enorme intre membrii societatii, inegalitatile spunandu-si cuvantul. Este adevarat, in unele state in curs de dezvoltare, integrarea in economia mondiala a generat un anumit beneficiu, in sensul ca, spre exemplificare, in situatia Indiei precum si a unor comunitati asiatice, a scazut nivelul saraciei, ceea ce inseamna ca a avut loc un lucru bun, fara indoiala. Insa, adevarul este ca in aproape jumatate din intreaga omenire este inregistrata o scadere, in unele parti chiar drastica, a veniturilor. Comunitatea internationala nu face nimic_cu buna stiinta sau nu este capabila_in a interveni spre a curma situatiile de acest gen, situatii in care un numar de aproximativ 3 miliarde de catateni ai aceste planete, sunt fortati sa traiasca cu o suma de sub 2 dolari pe zi (sau cu mai putini, chiar) si asta in timp ce se clameaza ca LUMEA E MAI PROSPERA DECAT NICIODATA !!

  In ceea ce priveste asa numita globalizare a culturii, cum ne-am putea inchipui ca ar putea sta una langa cealalta, in cadrul acelei multiculturalitati, culturi aflate in diferite stadii de dezvoltare ? Acelasi lucru se poate spune si in cazul globalizarii traditiilor _ fiecare tara, fiecare natie are traditia ei, care dureaza de milenii _ cum crede cineva ca aceste discrepante ar putea dispare asa, pentru ca doreste unul sau altul ? in ceea ce priveste multitudinea de religii, nici nu se poate discuta ! In acest sens, apare clar faptul ca exista religii care se impotrivesc una contra alteia din start, un exemplu in acest sens constituindu-l ireconciliabil-ul dintre Crestinism si islamism ! Conchid, avansand asertiunea ca o societate globalizata da nastere, fara putinta de tagada, la frustrari si tulburari, acestea trebuind sa ingrijoreze pe toti cei care gandesc normal. Doar cei dereglati mental pot emite asemenea elucubratii, sustinand ca globalizarea ar fi, in totalitate, benefica omenirii !!!


  ILIE DOROFTEI,
  Presedinte al O.J.Mures a 
  PARTIDULUI COMUNIST ROMAN-XXI

  Admin · 257 vizualizari · Scrieti un comentariu

  Link permanent catre articolul complet

  http://comunism.blogest.ro/Comunism-b1/E-buna-sau-nu-_-GLOBALIZAREA-b1-p29.htm

  Comentarii

  Acest articol nu are Comentariu momentan


  Scrieti un comentariu

  Statutul noilor comentarii: Publicat

  Url-ul dvs. va fi afisat.


  Va rugam introduceti codul continut de imagini


  Textul comentariului

  Optiuni
     (Salveaza numele, emailul si url-ul in cookies.)